Hartelijk welkom op de webpagina van 't Is Rik - Hommage aan de Keizer!

Hieronder vindt u de podcast, de video's en de liedjes waarnaar verwezen wordt in de gelijknamige publicatie. Zo krijgt het eerbetoon aan Rik Van Looy nog een extra dimensie. Veel kijk- & luisterplezier!

PODCAST ’t Is Rik niet!

In de finale van de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk 1962 “rijdt Rik Van Looy verkeerd in eigen stad”. Althans, volgens de overlevering. Ward Bogaert gaat in deze heerlijk nostalgische podcast op zoek naar de ware toedracht achter deze pijnlijke nederlaag. Samen met ooggetuigen Marc Helsen en Karel Ruts blikt hij terug op die 25ste juni 1962.

VIDEO Eens fan, altijd fan

Journalist/columnist/auteur Hugo Camps en gewezen administrateur-generaal van de BRTN Cas Goossens zijn bekende supporters van Rik Van Looy. In een interview met de organisatoren van de Grote Prijs vertellen ze over hun bewondering voor de Keizer van Herentals.

LIED Niets was ooit zo mooi

Jan De Smet wekt zijn liefde voor Rik Van Looy (en de Vlaamse passie voor de fiets) tot leven met een Caribisch calypso-deuntje.

Rik op de radio

Tijdens zijn gloriejaren heeft Rik Van Looy artiesten geïnspireerd om zijn prestaties te bezingen.
Hieronder vindt u een overzicht van deze liedjes.

Eddy Roos

Keizer Rik Van Looy

De Antwerpse zanger Eddy Roos bracht een single uit met een hommage voor Rik, op de melodie van het Afrikaanse volksliedje Bobbejaan klim die berg.

Johnny Hoes

Rik Van Looy

De Keizer van Herentals werd ook bezongen door de Koning van de Smartlap, de Nederlandse Limburger Johnny Hoes.

Alex Valère (Franky Bodet)

Rik Van Looy

Franky Bodet, alias de Vlaamse Luis Mariano, scoorde in 1962 een hitje met dit lied, hier in een uitvoering van Alex Valère.